Je bevind je op de pagina: Home/Nieuws/De preventiemedewerker in de praktijk:

Terug
Laatste nieuws
Archief
Nieuwsarchief voor maart, 2016 (18)

De preventiemedewerker in de praktijk:

De resultaten

De preventiemedewerker in de praktijk:

TNO interviewde 4 MKB-bedrijven met een preventiemedewerker om te achterhalen wat een preventiemedewerker nu precies oplevert voor een organisatie. Hoewel het niet zo eenvoudig is om dat uit te drukken in cijfers of geld, bleken de bedrijven wel degelijk waardevolle, concrete resultaten te behalen. En die reiken verder dan alleen ‘veiliger werken’.

 

Resultaten volgens collega’s, directeuren en preventiemedewerkers

Niet alleen de preventiemedewerker van ieder bedrijf vertelt over zijn rol in het bedrijf, maar ook de directeur en een collega vertellen over de bijdrage van de preventiemedewerker. De aanwezigheid van de preventiemedewerker blijkt onder andere de manier van werken en het bewustzijn over veilig werken te beïnvloeden. En om terug te komen op de vraag wat een preventiemedewerker concreet oplevert: het werk van de preventiemedewerker draagt onder meer bij aan een hogere productiviteit, hogere medewerkerstevredenheid en zelfs tot aanzienlijk premiekortingen op verzekeringen.

 

Lees hier de vier praktijkvoorbeelden. www.depraktijk.inpreventie.nl. Gebruik de knoppen rechtsboven aan de pagina’s om de verhalen op social media te delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?