Je bevind je op de pagina: Home/Nieuws/Workshop inruimen

Terug
Laatste nieuws
Archief
Nieuwsarchief voor november, 2016 (21)

Workshop inruimen

Hoe krijg je kinderen bij een calamiteit veilig en snel naar binnen?

Workshop inruimen

Onveiligheid in allerlei vormen in en om de school is een steeds belangrijker issue. Waar we nog maar weinig over nagedacht hebben is wat te doen bij gevaar uit de directe omgeving van de school. Laat staan dat we geoefend hebben met situaties waarbij de kinderen zo snel mogelijk naar binnen moeten. Inruimen dus.
Gevaar dat varieert van snel opkomend extreem weer tot een ernstig verkeersongeval vlakbij de school, of iemand die met kwade bedoelingen het plein op komt, of erger een schoolshooting. Veiligheidspiramide organiseert workshops waarbij we een werkbare aanpak voor inruimen op de scholen van de deelnemers ontwikkelen en scenario’s voor oefeningen.

In onze workshops staat het kind / de leerling centraal. Hoe zorgen we ervoor dat we hen effectief in veiligheid brengen. Een belangrijk aandachtspunt is dat we de kinderen bij het oefenen met inruimen niet (onnodig) ongerust of angstig maken.
PROGRAMMA We beginnen met een inventarisatie van risicoscenario’s waarbij inruimen nodig is. Vervolgens gaan we voor de verschillende risicoscenario’s in op vragen als:

•  Wat is een effectieve reactie? •  Wie doet wat– wat is een hanteerbare procedure en een goed protocol? •   Welke (hulp)middelen hebben we tot onze beschikking?

•  Hoe goed kennen we de omgeving, de gevaren en de risico’s rondom  de school?
Veiligheidspiramide heeft voorbeeldprotocollen en procedures ontwikkeld die hiervoor als handvat gebruikt kunnen worden. De volgende stap is het ontwikkelen van een oefenprotocol. Hoe gaan we oefenen met de kinderen zonder dat ze angstig gemaakt worden en ze zich veilig (blijven) voelen. Hier hoort ook een plan voor de implementatie bij, met een instructie voor de docenten en de andere medewerkers. De deelnemers kunnen de procedures en protocollen zelf verder op maat maken voor hun school. Deze zijn de basis voor communicatie met het personeel, de ouders, externe instanties.

Doelgroepen   Managers, BHV-ers, veiligheidscoördinatoren, preventiemedewerkers en leden-MR

Trainer  De workshop wordt gegeven door een senior organisatiekundige met veel kennis en ervaring in het onderwijs Groepsgrootte 

Duur De training duurt 3 uur

Kosten  € 185 ex BTW per deelnemer  Inpreventieleden krijgen 20 euro korting. Vermeld inpreventie.

Wanneer Op woensdagmiddagen in: 

25.01.2017 in Wolvega 

01.02.2017 in Eindhoven 

08.02.2017 in Haarlem  1

5.03.2017 in Apeldoorn

Tijd 14 tot 17 uur
IN COMPANY WORKSHOP De workshop kan ook incompany gegeven worden. We richten ons dan volledig op uw specifieke organisatie en situatie. Kosten € 885. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Susan Rooijmans Tel 06 55 02 47 56 of s.rooijmans@veiligheidspiramide.nl

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?