Je bevind je op de pagina: Home/Gratis tools inPreventie

Gratis tools inPreventie

Preventiemedewerker zijn is interessant, leuk... en soms behoorlijk uitdagend. Om je bij die uitdagingen te ondersteunen, zijn via inPreventie gratis hulpmiddelen beschikbaar. Met de Snelstartgids voor preventiemedewerkers, de gespreksmethode Open Kaart, het communicatiepakket Campagnehulp en de presentatietool Werkdrukkompas maak jij je preventiewerk nóg leuker en interessanter, maar bovenal: effectiever.

De hulpmiddelen op inPreventie zijn specifiek ontwikkeld voor knelpunten waar preventiemedewerkers in hun dagelijkse werk geregeld tegenaan lopen. Voor geregistreerde gebruikers van inPreventie zijn ze gratis beschikbaar.

Snelstartgids voor preventiemedewerkers

Als preventiemedewerker houdt je je bezig met veilig en gezond werken in jouw organisatie. Maar wat zijn precies je taken? En hoe begin je? De gratis Snelstartgids voor preventiemedewerkers, ontwikkeld door TNO, geeft antwoord op deze vragen, met praktische tips, checklists en verwijzingen naar handige websites en tools.

>Lees meer...

 

Gespreksmethode Open kaart inPreventie
Veilig en gezond werk op de kaart zetten? Het gesprek aangaan met management of directie? Risico’s perfect inventariseren? Je krijgt het allemaal voor elkaar met de praktische gespreksmethode Open Kaart inPreventie. Hiermee ga je gestructureerd én aansprekend het gesprek aan met je collega’s. Geregistreerde gebruikers van inPreventie bestellen hun exemplaar gratis.
>Lees meer…

Campagnehulp
De Campagnehulp bestaat uit een serie praktische communicatiehulpmiddelen. Hiermee vestig je binnen jouw organisatie snel en gemakkelijk de aandacht op jouw preventiewerk. En natuurlijk ook op gezond en veilig werk en wat daar voor nodig is. Zonder dat je hier kosten voor hoeft te maken, want voor geregistreerde gebruikers van inPreventie is de campagnehulp gratis.
>Lees meer…

Werkdrukkompas
Binnen 10 minuten een kant-en-klare presentatie met uitleg over werkdruk, concrete aandachtspunten voor je organisatie én praktische suggesties voor oplossingen. Met het Werkdrukkompas van inPreventie heb je de ideale tool in handen om het management van je organisatie mee te krijgen. Zo vervul je een cruciale randvoorwaarde voor een succesvolle aanpak van werkdrukrisico’s. Het gebruik van deze online tool is gratis.
>Lees meer...

Meer informatie
Bekijk meer praktische hulpmiddelen voor preventiewerk.

Gerelateerd
Nog geen hulpmiddel voor jouw knelpunt beschikbaar? Twee weten meer dan één. Leg je probleem eens voor aan de collega-preventiemedewerkers en deskundigen binnen het inPreventie netwerk!

Maandelijks een overzicht van het inPreventienieuws ontvangen?
Abonneer je op de nieuwsbrief!

 

Beeld: Shutterstock.com

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?