De OR en duurzame inzetbaarheid

Locatie:
BCN Utrecht CS, Catharijnesingel 48, 3511 GC, Utrecht
Duur:
09:30
Datum:
10 September 2019
De OR en duurzame inzetbaarheid

OR en duurzame inzetbaarheid
Algemene visie, arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorzieningen (de 5 A’s); allen raken de inzetbaarheid van medewerkers. In deze training maak je kennis met de ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en de relatie met personeels- en organisatiebeleid. Je onderzoekt het duurzame inzetbaarheidsbeleid van jouw organisatie.

Na de cursus weet je hoe de 5 A’s vertaald kunnen worden naar de juiste faciliteiten en een goede inzet van HR-instrumenten voor de organisatie en de medewerker. Je hebt helder welke rol de ondernemingsraad zou willen en kunnen spelen en hoe hier invulling aan te geven.

De volgende onderwerpen zijn behandeld:

  • Het effect van de visie van de organisatie op de inzetbaarheid van medewerkers.
  • Het effect van de stijl van leidinggeven op de inzetbaarheid van medewerkers.
  • Inzicht in werkdruk en stress.
  • Het faciliteren van werkplezier, vitaliteit en bevlogenheid. Wat zijn cruciale factoren? Welke handvatten zijn bruikbaar?
  • Inzicht in modellen, instrumenten en praktische handvatten die helpen om de wensen en talenten van de medewerkers te laten aansluiten op datgene waar de organisatie behoefte aan heeft.

Certificaat
In deze training werk je aan de competentie ‘omgevingsbewustzijn’. Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname waarop de bijbehorende competentie staat.

Terug