29 september start Training Arbocoördinator Preventiemedewerker

Locatie:
BMD Advies Tilburg, Tilburg
Duur:
13:00
Datum:
29 September 2020

29 september start Training Arbocoördinator Preventiemedewerker

Informatie
De Arbocoördinator of preventiemedewerker is inmiddels een begrip in Arbo-land, de functie krijgt steeds meer ‘body’. De Arbocoördinator Preventiemedewerker draagt samen met de andere Arboprofessionals zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor medewerkers. Hiermee kan onder andere uitval van mensen, als gevolg van door werk veroorzaakte ongevallen of ziekte, worden voorkomen.

Ook zijn er steeds meer Arbocoördinatoren en Preventiemedewerkers nauw betrokken bij het vormgeven van het arbobeleid. Gedegen kennis en informatie is natuurlijk onontbeerlijk om een goede invulling te kunnen geven aan deze belangrijke functie.

Doel van de training Arbocoördinator Preventiemedewerker
Het doel van deze training is vertrouwd raken met alle relevante Arbo-onderwerpen. Tijdens de training komt de rol van de Arbocoördinator Preventiemedewerker expliciet aan de orde. Daarnaast worden thema’s als wet- en regelgeving, Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), arbomanagement, aansprakelijkheid, verzuimbeleid en veiligheidsbeleid behandeld.

Programmaonderwerpen:
Europese en nationale arbo-wetgeving;
Risico-inventarisatie en –evaluatie inclusief plan van aanpak;
Aansprakelijkheid;
Actorenanalyse;
Arbobeleid (ISO 45501);
Ongevallenanalyse;
BHV-beleid;
Werken met beeldscherm, in besloten ruimte en op hoogte;
Werken met en opslag gevaarlijke stoffen;
Communicatie en leiderschap.

Doelgroep
De training is bedoeld voor medewerkers die binnen het bedrijf belast zijn met de rol van Arbocoördinator/Preventiemedewerker. Deze training is geschikt voor eenieder die in korte tijd inzicht wil krijgen in arbeidsomstandigheden thema’s en –wetgeving. De training is opgezet voor medewerkers met ten minste MBO-werk- en denkniveau.

Data
29 september 6-13-27 oktober 2020

Prijs training
De training neemt vier middagen in beslag  (13.00-17.00 uur) en vindt plaats op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. De kosten voor deze training bedragen € 1.215,- excl. BTW. Vaste klanten van BMD Advies Zuid-Nederland* betalen € 1.095,-, excl.  BTW. Ook krijgt u de uitgave ‘Preventiemedewerker, een praktische handleiding’ cadeau.

Covid-19
In afwachting van de ontwikkelingen rondom de pandemie organiseert BMD deze training online- en/of fysiek. Afhankelijk van de situatie rond Covid-19 en het aantal aanmeldingen. Tot 6 aanmeldingen kan de training volgens de 1,5 meter richtlijnen verantwoord op locatie kantoor Tilburg worden gegeven.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Pieter Diehl, telefoonnummer 013 8000 300. 

Terug
Trainingscoördinator BMD Advies Zuid-Nederland
Aankomende events