Marc Timmermans
Poets en wasmiddelen ook gevaarlijkse stoffen?
Ik ben een lijst aan het opstellen met "gevaarlijke stoffen", maar vallen poets- en wasmiddelen (die men thuis ook kan gebruiken) hier ook onder? van sommige poets-/wasmiddelen kan ik een veiligheidsinformatieblad vinden, en van anderen slechts een ingrediëntenlijst.
Jesse
treffen van voorzieningen
Goedemiddag,

Wij zijn als onderaannemer vaak(zoniet altijd) in dienst van een hoofdaannemer. Tijdens onze werkzaamheden werken wij vaak op hoogte waarbij de hoofdaannemer collectieve valvoorzieningen treft in de vorm van randbeveiliging. Nu werken wij vaak in deze openingen en komt het voor dat de randbeveiliging moet worden weggehaald om onze materialen te plaatsen. Wat betekent dat onze monteurs zichzelf moeten beveiligen middels PBM's. mijn vraag hierbij is. Wie is er verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen zodat onze monteurs zich kunnen aanlijnen? moet de hoofdaannemer voor ankerpunten zorgen of zijn wij hier zelf verantwoordelijk voor?

Mvg,

Jesse
Gooitzen Riemersma
maatregelen op kantoor
m.,
we denken een beetje vooruit. nu werken we indien mogelijk thuis ipv op kantoor.
wat zijn de redenen om toch weer naar kantoor te gaan ?
wat voor maatregelen moeten er genomen worden ? is er een protocol oid
wat is wijsheid ?
Ramón Kerker
Douchegelegenheid
Goedemiddag,

Ik ben preventiemedewerker bij een Technische Groothandel waarin een werkplaats o.a. keramische vezels bewerkt worden.
De medewerkers die met deze materialen werken hebben alle persoonlijke beschermingsmiddelen die daarvoor nodig zijn. We hebben ook een douchegelegenheid zodat ze zich kunnen douchen. De praktijk is echter dat deze douches niet gebruikt worden. Als bedrijf vinden wij dit niet wenselijk, omdat we de gelegenheid bieden, en er geen gebruik van gemaakt wordt.
Mijn vraag is deze: Mogen wij werknemers verplichten te douchen?
info@koopsergonomie.nl
lid worden BVAA
graag wil ik een lidmaatschap aanmaken voor de BVAA, maar krijg steeds in beeld dat mijn mailadres al bekend is. Dat klopt omdat dit bij inPreventie bekend is.

ik zou graag met u in contact komen hoe dit op te lossen.
mvg Roelie Koops, Koops Ergonomie
info@koopsergonomie.nl

Vraag & Antwoord

Om een vraag te kunnen stellen dien je ingelogd te zijn.