Kim Warner
Vaccinaties
Hoi,

Wie kan mij helpen met het onderwerp vaccinaties/inentingen? Ik ben preventiemedewerker van het gemeentehuis Oosterhout. Sommige functies krijgen het advies om zich te laten inenten vanwege bepaalde buitenwerkzaamheden. Maar bij wie kan ik terecht voor informatie over welke functie zich moet inenten met welke vaccinatie? Zoals hepatitis A + B en/of Tetanus. Ik heb het al besproken met de bedrijfsarts maar daar werd ik niet wijzer van.

Gr Kim
Anita Bax
Open kaart ?
Waar kan ik de Open kaart kaarten vinden? Ik krijg steeds een leeg scherm
RdM
Betrekken OR
Hallo,

tot nu toe is bestaat het contact preventiemedeweker/OR vooral uit eenrichtingsverkeer waarbij er vanuit mij informatie wordt gegeven over lopende projecten en plannen en vanuit de OR wordt aangehoord. Dit zie ik graag anders. ik zou meer de samenwerking willen opzoeken en elkaar willen versterken. nu ben ik op zoek naar praktische manieren/voorbeelden om hiermee aan te gaan. hebben jullie tips?
H. van S
CRM stof bestanddeel
Goedemorgen,

Ik heb een 'gevaarlijke stof' waarbij in het MSDS niet vermeld staat dat deze kankerverwekkend, mutageen of reprotoxisch is. Echter bevat het middel wel een bestanddeel(ethanol) welke voor meer dan 50% aanwezig en op de SZW lijst voor gevaarlijke stoffen staat. Heb ik dan te maken met een compleet middel wat als CRM stof beoordeeld en geregistreerd moet worden, ondanks dat het MSDS hier niets over vermeld? Of zijn de overige ingredienten nog van invloed?


Esther
Doelgroepenbeleid
Voor mijn nieuwe werkgever wil ik graag een doelgroepenbeleid opstellen. Heeft iemand toevallig een voorbeeld?
Alvast bedankt voor jullie reacteis.
Jesse
treffen van voorzieningen
Goedemiddag,

Wij zijn als onderaannemer vaak(zoniet altijd) in dienst van een hoofdaannemer. Tijdens onze werkzaamheden werken wij vaak op hoogte waarbij de hoofdaannemer collectieve valvoorzieningen treft in de vorm van randbeveiliging. Nu werken wij vaak in deze openingen en komt het voor dat de randbeveiliging moet worden weggehaald om onze materialen te plaatsen. Wat betekent dat onze monteurs zichzelf moeten beveiligen middels PBM's. mijn vraag hierbij is. Wie is er verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen zodat onze monteurs zich kunnen aanlijnen? moet de hoofdaannemer voor ankerpunten zorgen of zijn wij hier zelf verantwoordelijk voor?

Mvg,

Jesse
Gooitzen Riemersma
maatregelen op kantoor
m.,
we denken een beetje vooruit. nu werken we indien mogelijk thuis ipv op kantoor.
wat zijn de redenen om toch weer naar kantoor te gaan ?
wat voor maatregelen moeten er genomen worden ? is er een protocol oid
wat is wijsheid ?
Ramón Kerker
Douchegelegenheid
Goedemiddag,

Ik ben preventiemedewerker bij een Technische Groothandel waarin een werkplaats o.a. keramische vezels bewerkt worden.
De medewerkers die met deze materialen werken hebben alle persoonlijke beschermingsmiddelen die daarvoor nodig zijn. We hebben ook een douchegelegenheid zodat ze zich kunnen douchen. De praktijk is echter dat deze douches niet gebruikt worden. Als bedrijf vinden wij dit niet wenselijk, omdat we de gelegenheid bieden, en er geen gebruik van gemaakt wordt.
Mijn vraag is deze: Mogen wij werknemers verplichten te douchen?
info@koopsergonomie.nl
lid worden BVAA
graag wil ik een lidmaatschap aanmaken voor de BVAA, maar krijg steeds in beeld dat mijn mailadres al bekend is. Dat klopt omdat dit bij inPreventie bekend is.

ik zou graag met u in contact komen hoe dit op te lossen.
mvg Roelie Koops, Koops Ergonomie
info@koopsergonomie.nl

Vraag & Antwoord

Om een vraag te kunnen stellen dien je ingelogd te zijn.