Preventie Pleyade
taken/rol preventiemedewerker
Wie werkt in Zorginstelling in de rol van preventiemedewerker?
wat zijn jouw taken/bevoegdheden, waar haal jij jouw kennis vandaan?
volg jij scholing? hebben jij een Budget? graag komen wij in contact met iemand die ons hiermee op gang kan helpen, hoe heb jij je gepresenteerd naar bestuurder?
Marike
Preventiemedewerkers kinderopvang
Sinds een aantal jaar ben ik preventiemedewerker bij de organisatie waar ik werk. Naast deze functie ben ik pedagogisch medewerker op een BSO.

Bij de start van de functie heb ik een cursus preventiemedewerker gedaan, voor het papiertje. De functie was helemaal nieuw binnen de organisatie.
Na een aantal jaar gewerkt te hebben in deze functie, heb ik behoeft aan training. Ben ik op de goede weg binnen de organisatie? Hoe rol je iets verder uit in een organisatie? Werk je samen, met wie?
Maar ook over preventie specifiek in de kinderopvang.
Op internet kan ik hier niks over vinden. Het is zo'n scala aan informatie in alle branches. Terwijl veiligheid en arbo binnen de kinderopvang echt anders is dan veiligheid in de bouw.

Ik weet dat er voor de OR met enige regelmaat trainingen zijn om verdieping te krijgen. Daarom verbaast het me dat ik iets dergelijks niet voor de preventiemedewerker kan vinden. Zeker na de wettelijke eis die de functie preventiemedewerker in het leven geroepen heeft. Misschien kijk ik niet goed….
Hoe bepaal je de koers, wat mag ik verwachten van de organisatie waar ik werk. Een preventiemedewerker moet dit blijkbaar allemaal zelf uitzoeken en bepalen.....

Weet u waar ik deze verdieping van de functie preventiemedewerker kan vinden? Heeft u adviezen, mogelijkheden, hoe de verdieping aan te brengen is?
Inge Janssen
In contact komen met andere preventiemedewerkers
Beste lnPreventie leden,

Afgelopen juli ben ik aangesteld als preventiemedewerker binnen mijn bedrijf. Wij zijn een Biotech bedrijf met een chemisch en biologisch laboratorium, dat gevestigd is op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Graag kom ik in contact met andere preventiemedewerkers die werkzaam zijn in een laboratorium omgeving. Misschien zijn hier zelfs preventiemedewerkers die werkzaam zijn op de Brightlands Chemelot Campus.

Met vriendelijke groet,

Inge Janssen

Vraag & Antwoord

Om een vraag te kunnen stellen dien je ingelogd te zijn.