Beroepsvereniging Arbo adviseurs

Beroepsvereniging Arbo adviseurs

Beroepsvereniging Arbo adviseurs

Beroepsvereniging Arbo Adviseurs

U bevindt zich hier:

Angstcultuur in organisaties, gekoppeld aan PAGO/PMO
Datum: 2 dec.  14.00u-16.00u (LET OP gewijzigde datum)
Locatie: Online

Psychologische veiligheid voor preventiemedewerkers
Het creëren van Psychologische veiligheid komt steeds meer en hoger op de agenda te staan bij organisaties en bedrijven. Enerzijds merken preventiemedewerkers steeds meer dat medewerkers niet meer over fouten en incidenten willen vertellen zonder angst voor een ongemakkelijke situatie. Ook vertrouwenspersonen komen vaker medewerkers tegen in hun begeleiding die hun zorgen niet zo gauw delen over misstanden en/of negatieve bejegening. Maar ook bij het werken in teams is het creëren van die veiligheid van essentieel belang om een goed stimulerend werkklimaat te ervaren. Men spreekt zich uit over een angstcultuur en het ontbreken van sociale en of psychologische veiligheid. Maar wat betekent dan die veiligheid? Hoe breng je dit eenvoudig in kaart en maakt je het bespreekbaar? En hoe creëer je omstandigheden voor een optimale veiligheid?
Kortom een upcoming item met name binnen het kader van de PSA (psycho sociale arbeidsbelasting) maar ook ten aanzien van Veiligheid en Gezondheid.
Kom naar de BvAA meeting om meer te weten te komen over dit thema. De sprekers introduceren dit thema bij jou en stimuleren je om dit onderwerp onder de aandacht  te brengen bij je eigen organisatie.
Meld je hieronder aan.