Arbo voor gevorderden

Locatie:
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP, Doorn
Duur:
09:30
Datum:
19 November 2020

Arbo voor gevorderden

Meer invloed op arbobeleid

Je hebt basiskennis en enige jaren ervaring en je wil op een meer structurele en planmatige wijze invulling gaan geven aan jouw rol als VGW(M)-er of OR-lid.

Na de training van SBI Formaat ken je de gevolgen van de actuele ontwikkelingen in de arbowetgeving voor de medezeggenschap. Je hebt zicht op het ziekteverzuim(beleid) in jouw organisatie en de rol van de ondernemingsraad (OR)/VGW(M)-commissie hierin. Daarnaast ken je de taken van de preventiemedewerker en heb je een visie ontwikkeld hoe deze rol in uw organisatie ingevuld kan worden. Je analyseert het beleid in jouw organisatie en je kan (initiatief)voorstellen doen om het arbobeleid of het arbozorgsysteem te verbeteren.

Inhoud
- Actuele ontwikkelingen in de arbowetgeving en de arbocatalogi.
- Vormen van arbodienstverlening, de interne preventiemedewerker en de veranderende rol van de arbeidsinspectie.
- Het profiel van de VGW(M)-commissie of OR bepalen.
- Alles over het arbo-initiatiefvoorstel.
- Het nut en de inhoud van een arbobeleidsplan.

Werkvormen
Korte inleidingen, informatie over handige tools, praktische opdrachten, discussie, beoordelen, simulatie – oefeningen en maken van voorstellen.

Certificaat
In deze cursus werk je aan de competenties ‘analytisch vermogen’ en ‘omgevingsbewustzijn’. Na afloop van deze training ontvang je een certificaat voor deelname waarop de bijbehorende competenties staan.

Terug
Aankomende events