BVK Opleiding Basis Veiligheidskunde

Locatie:
Eindhoven (V-Kam), Kennedyplein 204, 5611 ZT, Eindhoven
Duur:
09:00
Datum:
15 Juni 2021

BVK Opleiding Basis Veiligheidskunde

Ben je operationeel leidinggevende? Dan is het belangrijk dat je gevaren en risico’s op de werkvloer kunt herkennen én voorkomen. Tijdens deze BVK Opleiding Veiligheidskunde leer je álles wat daarvoor nodig is. Zo kun jij de directie straks adviseren en ondersteunen bij de invulling van het veiligheidsbeleid.

Resultaat 

Na afloop van deze BVK Opleiding beschik je over alle nodige kennis en vaardigheden voor jouw rol als veiligheidskundige. Zo kun je de directie en de organisatie helpen bij het doorvoeren van veiligheidsmaatregelen en een duidelijk veiligheidsbeleid opstellen.

Ook leer je vertrouwd te raken met een rol als ‘aanspreekpunt’ en ‘adviseur’. Je kunt gevaren identificeren en omgaan met risico's.  Auditeren, inspecteren en monitoren is voor jou straks gesneden koek. Is er een incident? Jij onderzoekt het en analyseert het, om daarna samen met de andere veiligheidskundigen een passend veiligheidsbeleid te maken.

Tijdsduur
De Opleiding Basis Veiligheidskunde van V-Kam Education bestaat uit zes lesdagen. Je hebt één vaste dag per week les op een locatie bij jou in de buurt. Daarnaast besteed je zelf nog zo’n 4-8 uur per week aan zelfstudie en rond je een aantal praktijkopdrachten af. Je sluit de Opleiding Veiligheidskundige af met een examen.

Doel BVK Opleiding
Deze BVK Opleiding wil jou alle handvatten bieden om aan de slag te gaan met het veiligheidsbeleid binnen jouw organisatie. Je kunt straks risicodenken en meewerken aan de opbouw van een veilige organisatie. Je raakt bekend met de risico’s van elektrische systemen, arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen. Ook leer je alles over de wet- en regelgeving rondom veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. En nóg belangrijker, je leert de volgende taken uitvoeren:

  • het ondersteunen van de directie/organisatie bij de invulling van het veiligheidsbeleid;
  • handelen volgens de veiligheidsvoorschriften en anderen hierin adviseren;
  • Het uitvoeren van een risicoinventarisatie en -evaluatie, een TRA, of het samenstellen van een RI&E.
  • Gevaarlijke situaties registreren en meewerken aan onderzoek om herhaling te voorkomen.

Certificaat
Heb je de verschillende vormen van toetsing met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je binnen twee weken na afloop van de opleiding een digitaal certificaat via het klantportal.

Nieuwsgierig naar de inhoud en alle lesdata van onze BVK opleiding? Klik dan hier.

Terug
Aankomende events