De rol van de OR bij werkplekinrichting in coronatijd

Locatie:
BCN Utrecht CS, Catharijnesingel 48, 3511 GC, Utrecht
Duur:
09:30
Datum:
24 September 2020

De rol van de OR bij werkplekinrichting in coronatijd

De rol van de OR bij werkplekinrichting in coronatijd

In maart 2020 werd een intelligente lockdown ingesteld. Hierdoor werd het advies gegeven om thuis te blijven. Veel mensen en organisaties gaven hieraan gehoor. Nederland werkte dan ook massaal thuis. Mensen hebben de voordelen van het thuiswerken kunnen ervaren, maar ook de nadelen. Nu Nederland weer van het slot af gaat, geven veel mensen aan dat ze (eventueel gedeeltelijk) graag thuis willen blijven werken. De mogelijkheden zijn immers aanwezig.

Een goede (thuis)werkplek moet aan allerlei eisen voldoen om te voorkomen dat een gebruiker van de beeldschermwerkplek klachten krijgt. Maar niet alleen de werkplek moet aan diverse eisen voldoen, dit betreft ook de werkomgeving. De kantooromgeving verdient hierbij speciale aandacht, want deze moet aangepast worden aan de 1,5 meter maatschappij om mensen een veilige werkomgeving te bieden.

Maar waar moet zo’n (thuis)werkplek aan voldoen en welke gevolgen heeft de 1,5 meter maatschappij voor de inrichting van de kantooromgeving? Welke rol heeft de OR/ VGWM-commissie hierbij?

Tijdens de cursus gaan we dieper in op waar een (thuis)werkplek aan moet voldoen, welke gevolgen de coronamaatregelen hebben voor de kantooromgeving en de rol van de OR/ VGWM-commissie hierbij. Ook komen de verplichtingen van de werkgever aan de orde. Tenslotte maak je een actieplan voor de OR/VGWM-commissie, zodat je de inrichting van (thuis)werkplekken en de kantooromgeving op de kaart kunt zetten.

Doelstellingen van de cursus
Na het doorlopen van de training heb je:
- Inzicht in ontwikkelingen m.b.t. kantoor- en thuiswerk en gevolgen voor de kantoor- en thuiswerkplek. Inclusief de verplichtingen van de werkgever.
- Inzicht (op hoofdlijnen) waar de werkomgeving aan moet voldoen, voorbeelden van maatregelen om de kantooromgeving coronaproof te maken.
- Inzicht in de mogelijke rol van de OR/VGW(M)-commissie.
- Een actieplan voor de OR/ VGWM-commissie opgesteld.

Terug
Aankomende events