E-learning: Arbo/arbeidsomstandigheden

Locatie:
Online, Thuis, of op je werk, ., .
Duur:
09:00
Datum:
31 December 2020

E-learning: Arbo/arbeidsomstandigheden

E-learning: Arbo/arbeidsomstandigheden

Meer weten over de Arbowet en hoe je hiermee aan de slag kunt als OR, VGW(M)- of arbocommissie? In deze online module laten we je kennismaken met de hoofdpunten van de Arbowetgeving en maken we meteen de vertaalslag naar de situatie in het eigen bedrijf en de rol van de medezeggenschap.

Inhoud:
- Veiligheid, welzijn en PSA (psychosociale arbeidsbelasting);
- Werkgeversverplichtingen;
- Werknemersverplichtingen;
- Preventiemedewerker(s);
- Toezichthouders;
- Arbobeleid;
- Rol OR/VGW(M)-commissie.

Kennistesten en heldere video’s maken deze module interactief. Tijdens het werken in de leeromgeving kun je vragen stellen aan jouw persoonlijke begeleider. Deze begeleider zal ook de opdracht beoordelen.  De tijdsduur betreft ca 3 tot 4 uur, inclusief het maken van de opdrachten.

We maken gebruik van filmpjes zodat de Arbowet en regelgeving op een aantrekkelijke manier wordt uitgelegd. Er word je regelmatig een aantal vragen voorgelegd om te toetsen of je de stof goed begrijpt. Als je de opdracht met een casus maakt en de eindtoets voldoende afsluit, ontvang je een certificaat voor deze cursus.

E-learning sluit aan bij verschillende leerstijlen
Je kunt de module van A tot Z doorlopen zoals deze is opgebouwd,
Maar je kunt er ook onderdelen uithalen die voor je interessant zijn en andere onderdelen overslaan omdat deze al bekend voor je zijn,
Kies zelf wanneer en hoe lang je met de e-learning bezig wilt zijn. Je kiest jouw eigen tempo,
Als je onderdelen moeilijk vond, kun je deze makkelijk herhalen.

Memotrainer
Wat deze e-learning extra aantrekkelijk maakt is het gebruik van de Memotrainer. Hiermee krijg je vragen aangeboden over de WOR om jouw kennis te herhalen zodat je dit na de cursus niet snel meer gaat vergeten. De memotrainer kun je via een app op jouw smartphone of tablet downloaden of gewoon via jouw desktop opstarten. Naar wens kun je deze instellen voor bijvoorbeeld 1 test per week of misschien wel elke dag als je er snel doorheen wilt. De keuze is aan jou.

Nog even praktisch
Als je hebt aangemeld, ontvang je een link met een code die je toegang geeft tot een leeromgeving. Dit is een afgeschermde omgeving. Het gebruik hiervan is heel eenvoudig en je hebt daar geen specifieke vaardigheden voor nodig. Deze link is twee maanden geldig en je kunt op jouw eigen moment en in jouw eigen tempo de cursus volgen.

Terug
Aankomende events