Training machineveiligheid CE

Locatie:
BMD Advies Tilburg, Tilburg
Duur:
09:00
Datum:
15 Oktober 2020

Training machineveiligheid CE

Informatie
Hoe veilig zijn uw machines? En als ik een nieuwe machine koop met CE markering is die dan veilig?

Jaarlijks vinden er honderden ongevallen met letsel plaats met machines. Om dit te voorkomen heeft de overheid wetgeving gemaakt t.a.v. het werken met machines.
Van alle machines moet een risico inventarisatie plaats vinden. Dit is een nadere inventarisatie verplichting als onderdeel van de risico inventarisatie. Alle nieuwe machines na 1995 moeten CE gemarkeerd zijn. Dit is meer dan een CE sticker op de machine!

Deze training is bedoeld om u het overzicht te geven en op de hoogte te brengen van de voorschriften van de machinerichtlijn en de CE-markering van machines. Als u in uw bedrijf te maken heeft met machines en arbeidsmiddelen, dan krijgt u de tools om uw machines te beoordelen volgens CE-machinerichtlijn.

Doel
Na het volgen van de training bent u in staat om binnen uw bedrijf risicobeoordelingen uit te voeren en krijgen u praktische handvatten om machines, na modificaties, ontwerp en samenstellen, opnieuw CE- te markeren. De training is opgebouwd uit drie modules: Wet- en regelgeving, Keuring & Ingebruikneming en CE-markering.

Programmaonderwerpen
Basisprincipes rondom wet- en regelgeving machineveiligheid;
Kennis van de Machinerichtlijn en Richtlijn Arbeidsmiddelen;
Stappenplan bij ontwerp, modificaties en samenstellen machines;
Stappenplan bij inkoop machines;
Stappenplan CE-markering;
Het uitvoeren van een risicobeoordeling machine

Doelgroep
De training Machineveiligheid is bedoeld voor ontwerper(s), inkoper(s), Hoofd Technische Dienst, preventiemedewerkers en KAM-managers.

Datum - 15 oktober 2020

Prijzen
De training neemt een dag  in beslag  (09.00-16.30 uur) en vindt plaats op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. De kosten voor deze training bedragen € 625,- excl. BTW per deelnemer. Vaste BMD-klanten*  ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 565,- excl. BTW. Voor een lunch wordt gezorgd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van BMD.

Terug
Trainingscoördinator BMD Advies Zuid-Nederland
Tel. nr. BMD Advies 013 8000300
Aanmelden:
www.bmdzuid.nl/training-2/aanmelding-training/
Aankomende events