16 mei 2019

inPreventie en BvAA gaan Overzee.

inPreventie en de beroepsvereniging BvAA  zijn een platform en netwerk voor en door preventiewerkers en specialisten waarin brancheorganisaties, opleiders, uitgevers en belangenorganisaties oplossingen en middelen delen.

inPreventie ondersteunt het preventiewerk in bedrijven.
Het blijkt, dat het voor veel preventiemedewerkers niet eenvoudig is om goede en betrouwbare informatie, kennis en instrumenten te vinden (met name in het midden- en kleinbedrijf). Ook hebben zij vaak de vaardigheden (nog) niet, die nodig zijn om preventiewerk succesvol aan te pakken.

Om onze doelstelling te verwezenlijken, gaan we de vleugels uitslaan en informatie uitwisselen met de BES-eilanden, Curacao , Sint Maarten en Aruba. We gaan ervaringen en deskundigheid uitwisselen.

Collega’s uit de BES-eilanden, Curacao, Sint Maarten en Aruba kunnen lid worden van inPreventie  / BVAA.

https://www.inpreventie.nl/word-bvaa-lid

 Arthur Nivillac van Optima zal het aanspreekpunt zijn voor onze collega’s op de Eilanden.

Jaarlijks zullen er bijeenkomsten georganiseerd worden met onderwerpen over Veiligheid,  Gezondheid en Welzijn (arbeidsomstandigheden). Er zal jaarlijks een programma gemaakt worden.

Nieuws en actualiteiten zullen via de website inPreventie gedeeld worden.

Het belangrijkste is deskundigheidsbevordering voor alle leden.

 Pieter Diehl
Voorzitter inPreventie.nl / BvAA

 

 

Arthur C. Nivillac, Directeur Optima Curaçao 

Arthur Nivillac MSc, is CEO Optima Curaçao B.V., Arbospecialist, bedrijfsmaatschappelijk werker, trainer, coach, voorlichter, docent, nazorgadviseur voor nabestaanden en professioneel mediator.

Arthur Nivillac behaalde een Master of Science graad in Occupational Health aan de Faculty of Medicine, Faculty of Law en Faculty of Psychology van de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte o.a. als Hoofd psychosociale zorgen, Arboconsultant bij de Stichting Arboconsult op Curaçao en richtte vervolgens Arboadviesbureau Optima Curaçao B.V. op waaronder ook de Arboacademy valt. Optima Curaçao levert arbodiensten en is gespecialiseerd in het optimaliseren van arbeidsomstandigheden bij organisaties. De Arboacademy verzorgt o.a. opleidingen en trainingen voor professionals, die werkzaam zijn op het terrein van arbodienstverlening en sociale zekerheid. 

Naast docent/trainer bij de Arbo Academy is Arthur ook docent bij de UoC (the University of Curaçao) en bij de UDC (the University of the Dutch Caribbean).

 

Terug
inPreventie en BvAA gaan Overzee.
inPreventie.nl gaat samenwerken met de BES-eilanden, Curacao, Sint Maarten en Aruba.
I.L. Bense
Wat een goed nieuws Arthur dat er ook overzee meer verwezen gaat worden naar Inpreventie. Er meer aandacht is voor gezond, veilig en plezierig werken. De PreventieCoach krijgt regelmatig cursisten van de ABC- eilanden die in Nederland hun familie opzoeken en tegelijkertijd zich verder willen ontwikkelen.