Marike
Preventiemedewerkers kinderopvang
Sinds een aantal jaar ben ik preventiemedewerker bij de organisatie waar ik werk. Naast deze functie ben ik pedagogisch medewerker op een BSO.

Bij de start van de functie heb ik een cursus preventiemedewerker gedaan, voor het papiertje. De functie was helemaal nieuw binnen de organisatie.
Na een aantal jaar gewerkt te hebben in deze functie, heb ik behoeft aan training. Ben ik op de goede weg binnen de organisatie? Hoe rol je iets verder uit in een organisatie? Werk je samen, met wie?
Maar ook over preventie specifiek in de kinderopvang.
Op internet kan ik hier niks over vinden. Het is zo'n scala aan informatie in alle branches. Terwijl veiligheid en arbo binnen de kinderopvang echt anders is dan veiligheid in de bouw.

Ik weet dat er voor de OR met enige regelmaat trainingen zijn om verdieping te krijgen. Daarom verbaast het me dat ik iets dergelijks niet voor de preventiemedewerker kan vinden. Zeker na de wettelijke eis die de functie preventiemedewerker in het leven geroepen heeft. Misschien kijk ik niet goed….
Hoe bepaal je de koers, wat mag ik verwachten van de organisatie waar ik werk. Een preventiemedewerker moet dit blijkbaar allemaal zelf uitzoeken en bepalen.....

Weet u waar ik deze verdieping van de functie preventiemedewerker kan vinden? Heeft u adviezen, mogelijkheden, hoe de verdieping aan te brengen is?
Danny Jansson Schoofs
Hoi,
het is inderdaad veel zelf uitzoeken, ik heb op deze site een hoop informatie gevonden. En ook uit onze RI&E heb ik vele handvaten gehaald.
Maar meeste heb ik toch echt door te kijken in andermans keuken...

Succes
preventiemedewerker
Herkenbaar. Ik ben al langer preventiemedewerker voor onze kinderopvang organisatie. Ik heb mee mogen schrijven aan het arbobeleid en alle stukken die daaruit voortkwamen. Ik heb veel opgezocht op internet, ook bij www.kinderopvang-werkt.nl/arbocatalogus-kinderopvang

Gooitzen