Jesse
treffen van voorzieningen
Goedemiddag,

Wij zijn als onderaannemer vaak(zoniet altijd) in dienst van een hoofdaannemer. Tijdens onze werkzaamheden werken wij vaak op hoogte waarbij de hoofdaannemer collectieve valvoorzieningen treft in de vorm van randbeveiliging. Nu werken wij vaak in deze openingen en komt het voor dat de randbeveiliging moet worden weggehaald om onze materialen te plaatsen. Wat betekent dat onze monteurs zichzelf moeten beveiligen middels PBM's. mijn vraag hierbij is. Wie is er verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen zodat onze monteurs zich kunnen aanlijnen? moet de hoofdaannemer voor ankerpunten zorgen of zijn wij hier zelf verantwoordelijk voor?

Mvg,

Jesse
Pieter Diehl
Beste Jesse

Ik zag dat deze vraag nog niet beantwoord is.
Jullie bedrijf stuurt de medewerkers naar dit bouwproject toe. Jullie zijn dus in eerste instantie verantwoordelijk en moet de medewerkers aangeven dat ze zonder beveiligingen niet werken.

Op de bouwplaats is ook een eindverantwoordelijke. Zij mogen jullie niet laten werken zonder beveiliging. Bij grote bouw projecten heb je zelf te maken met VG plannen.

Je ziet het is dus een gezamelijke verantwoordelijkheid.
Het is goed om vooraf afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen.

Groet

Pieter Diehl
0647995226

Gooitzen